Transport

Pentru o călătorie fără probleme cu STB, Primăria Comunei Corbeanca vă recomandă instalarea aplicației pentru telefonul mobil  INFO TB,  în care veți vedea în timp real graficul de circulație și poziția mijlocului de transport în comun. Aplicația este disponibilă în Google Play și Apple Store.

A fost introdusă linia de transport STB: Tamași – Casa Presei (R441B). Programul de CIRCULAȚIE:

Momentan nu sunt informații corecte de pe site STB, revenim când se actualizează. https://www.stb.ro/

441B Tur

441B Retur

A fost introdusă linia de transport STB: Ostratu – Casa Presei (R441), începând cu data de 1 ianuarie 2019, ca urmare a implementării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, la care comuna Corbeanca a aderat. Programul de CIRCULAȚIE:

441 Tur

441 Retur

TRANSPORT LOCAL CORBEANCA

Primăria Corbeanca a aderat la PMUD – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și în virtutea acestui proiect sperăm să putem lega, cât mai repede, Corbeanca nu doar de București, ci și de Buftea, Balotești, Moara Vlăsiei.

Prețul biletului este 1 leu, prețul abonamentului – 25 lei, elevii, pensionarii și persoanele cu handicap vor beneficia de gratuitate.

În data de 26.04.2017 a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean Ilfov nr 23/2017 privind aprobarea PLANULUI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ 2016 –  2030 regiunea București Ilfov, în ședința ordinară a Consiliului Județean Ilfov.

Dezvoltarea unui transport modern, eficient și accesibil în București și Ilfov

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București și Ilfov este un document strategic și un instrument de politică de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), folosind un model de transport (software), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în regiunea Bucureşti-Ilfov.

PMUD acoperă Municipiul București împreună cu sectoarele sale și Județul Ilfov, format din 8 orașe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra).

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) își propune să realizeze, în perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții. Este un plan cu investiții de 7 miliarde de euro, dintre care 3,5 miliarde de euro vor fi investiți în extinderea şi modernizarea metroului (bani proveniți în principal de la bugetul de stat și din fonduri europene), iar restul pentru proiectele dezvoltate de autoritățile locale pentru transportul public de suprafață, managementul traficului, infrastructura de biciclete, etc.

De altfel, PMUD este o condiţionalitate pentru accesarea de fonduri europene în perioada 2014-2020, prin Programul Operational Regional şi Programul Operaţional Infrastructură Mare. PMUD se va corela cu Masterplanul General de Transport (MPGT), cu Planul de Urbanism General (PUG), cu planul de dezvoltare regionala (PDR BI), cu strategiile locale de dezvoltare urbana, cât si cu strategiile sectoriale de servicii sociale, sanatate, educatie, creerea de locuri de munca si dezvoltare economică în regiune.